Event under mässdagen

Under mässdagen, 28 november,  kommer olika event hållas av olika utställare från mässan. Frukosteventen startar 08.45, luncheventen starar 12.00 och eftermiddagseventen startar 13.20.
Eventen förväntas hålla på i 30-60 minuter.

Anmälan till event är nu stängd och vi ser fram emot att träffa er på mässdagen på våra olika event!

Frukostevent:

Frukost med Lindahl, en affärsjuridisk start på dagen

Få den bästa starten på Juristmässan genom att äta frukost tillsammans med Lindahl! Under detta event kommer vi att erbjuda möjligheten att delta i ett spännande seminarium med Lindahls jurister med fokus på affärsjuridik. Seminariet ger en spännande inblick i affärsjuristens roll och ger dig ett smakprov på hur det är att jobba i affärsjuristens spännande vardag. Naturligtvis finns även byråns biträdande jurister på plats för att svara på frågor. Frukosteventen har tidigare år varit väl uppskattade och ger dig som student en chans att få kontakt med en av Sverige största byråer som har ett flertal kontor över hela Sverige.

Frukost ingår!

 

Deloitte – ”Vill du få en inblick i hur en skattejurists vardag ser ut på en internationell byrå
Är du intresserad av en internationell karriär som skattekonsult? Då ska du ta tillfället i akt och gå på Deloittes frukostföreläsning för att få en försmak på hur det är att arbeta på en världsomspännande arbetsplats. Deloitte är varumärket under vilket 264 000 konsulter i oberoende medlemsfirmor världen över levererar rådgivning till klienter inom skatterådgivning, revision, consulting, finansiell rådgivning och riskhantering.

Frukost ingår!

 

Lunchevent:

Kultur och karriär med Mannheimer Swartling
Intresserad av en karriär hos Mannheimer Swartling?
Anmäl dig då till deras lunchföreläsning “Kultur och karriär med Mannheimer Swartling”! På föreläsningen lär du dig mer om hur deras True Partnership-system påverkar företagskulturen och organisationen hos en av nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det kommer även att föreläsas om allmänna karriärtips som kommer hjälpa dig att få en bra start på arbetslivet.

Lunch ingår!

 

Skatteverket, juristyrket där man tryggar välfärden!
Har du alltid funderat över hur myndigheten som alltid får bäst betyg av de svenska medborgarna arbetar? Ta då chansen och gå på föreläsningen som hålls av Skatteverket. Föreläsningen kommer innehålla allt om livet som jurist hos Skatteverket och de utmaningar som väntar inom den svenska skatterätten.

 

Eftermiddagsevent:

Notariekansliet, vid Domstolsverket ’’En viktigt steg på vägen: Bli notarie
Runt 550 personer får varje år möjligheten att vara notarie. Är du en av dem? Träffa de som arbetar med att anställa notarier från Domstolsverket där de berättar om varför man ska göra notarieanställning och vad det kan innebära i en framtida juristkarriär. Under föreläsningen får du veta vilka olika typer av notarieanställningar det finns, hur man söker samt notariernas uppgifter och roll.

 

’’Trafikverket, myndigheten som får Sverige att rulla’’
Har du funderat över livet som jurist hos en myndighet? Fundera inte längre, anmäl dig istället till Trafikverkets fikaföreläsning. Förutom svar på dina frågor om livet som anställd hos Trafikverket kommer du få en unik inblick i myndigheten som får hela vår infrastruktur att rulla, där de har en hand i allt från vägtrafik till sjöfart.

Fika ingår!