Förkvällar

Varmt välkomna till Juristmässan 2017 och årets upplaga av förkvällarna. Temat för årets förkvällar är ”Möjligheterna efter examen” och syftar till att visa jurist- och rättsvetarstudenter några av de många alternativ som följer efter universitetsstudierna. Förkvällarna kommer att hållas i konsertsalen i Musikhögskolan  mellan 17.00 och ca. 20.00.

Du anmäler dig genom att fylla i formulären nedan och för att få gå på förkvällarna så måste du vara medlem i Juridiska Föreningen vid Örebro universitet, är du inte medlem blir du det enkelt här. Om du inte vet om du är medlem eller inte kan du anmäla dig till den förkväll du är intresserad av så kommer vi att återkoppla till dig via mail om du inte är medlem.

Förkväll 1

Tisdagen den 14 november bjuder vi in till årets första förkväll, ”Utmana den klassiska karriärbanan – Juridik mer än bara domarskola”. Under kvällen kommer vi få ta del av följande föreläsningar:

Anders Hübinette, Chefsjurist, Svenska fotbollförbundet
Med erfarenheter från bland annat justitiedepartementet och riksidrottsnämnden kommer Svenska fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette berätta om sin karriär och om hur det är att arbeta med juridik i idrottsvärlden.

Edward De Geer, Business & Legal Affairs Manager, Sony Music
Efter utbildning i Stockholm, Linköping och Boston fick han tillslut sitt drömjobb. Edward De Geer kommer ta oss med på sin karriärresa och berätta om hur livet som jurist i musikbranschen ser ut.

Vardera föreläsning kommer att pågå i cirka 45-60 minuter och mellan föreläsningarna kommer det finnas möjlighet till mingel när Juristmässan i samarbete med Sooshi, NOA och NJIE bjuder på dryck och tilltugg.

Anmälan till Förkväll 1 är stängd!

 

Förkväll 2

Tisdagen den 21 november sker årets andra förkväll, ”Människan och rättsstaten – Juridisk rättvisa”. Under kvällen kommer vi få ta del av följande föreläsningar:

Clarence Crafoord, VD, Centrum för rättvisa
År 2015 utnämndes han till årets jurist och nu driver han byrån som står upp för individen, utan att ta betalt. Clarence Crafoord kommer att berätta om hur det är att processa mot staten. En föreläsning om juridisk aktivism för fri- och rättigheter.

Johan Eriksson, Advokat & delägare, Försvarsadvokaterna
Johan Eriksson är den brottmålsadvokat som advokaterna själva skulle anlita, enligt Legally yours undersökning år 2012. Han kommer att berätta om sin karriär inom rättsväsendet och hur det är att försvara individer som de flesta ser som oförsvarliga. Johan Eriksson är just nu aktuell som försvarsadvokat till den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov.

Vardera föreläsning kommer att pågå i cirka 45-60 minuter och mellan föreläsningarna kommer det finnas möjlighet till mingel när Juristmässan i samarbete med Sooshi, NOA och NJIE bjuder på dryck och tilltugg.

Anmälan till Förkväll 2 

Alla platser till förkväll 2 är nu fyllda. Om du fyller i formuläret nedan kommer du att skrivas upp på en reservlista och vi kontaktar dig om det är någon som hoppar av.

Anmälan till Förkväll 2 är stängd!